OVER CHRISTA BETZ

Over mij

Ik heb vele jaren gewerkt in de psychiatrie. Beginnend in Breda bij ‘Het Hooghuys’ en later in Rotterdam en Schiedam bij de ‘Keerkring’ en het ‘RIAGG’. Gedurende die periode heb ik verschillende opleidingen gecombineerd met werken.

In 1996 heb ik de opleiding voor Maatschappelijk werker gevolgd aan de Avans Hogeschool Breda en kort daarna de Voortgezette Opleiding maatschappelijk werk met de focus op het systemisch werken. Daarna heb ik de studie seksuologie gedaan en in 2005 afgerond. Ik ben dan ook geregistreerd seksuoloog NVVS, dat wil zeggen dat ik officieel seksuoloog ben en me elke 5 jaar dien te herregistreren door cursussen en symposia te volgen om zo de deskundigheid op peil te houden. Enige tijd geleden heb ik ook de opleiding Intuïtief Coach afgerond.

Seksualiteit

CONTACTEER MIJ VERTROUWELIJK EN VRIJBLIJVEND

MIJN WERKERVARING

Ik heb een ruime werkervaring: van het werken binnen het RIAGG met chronisch psychotici en dubbele diagnose tot het werken bij het AMK (het Advies en Meldpunt Kindermishandeling). De laatste 15 jaar heb ik gewerkt als seksuoloog NVVS waarbij ik ervaring heb opgedaan bij de Rutgerstimezo en momenteel bij de GGz Eindhoven en de Kempen. Dit combineer ik met een eigen praktijk voor seksuologische hulpverlening in Breda.

SEKSUOLOOG GGZE

Mijn werk bij de GGzE als seksuoloog is onder andere gericht op individuele behandeling, echtpaartherapie, groepsbehandeling en deskundigheidsbevordering aan teams. Ik ben werkzaam voor de gehele GGzE, dat wil zeggen voor verschillende afdelingen met een verscheidenheid aan problematiek. Een van mijn specialisaties is onder andere autisme, genderdysforie, seksverslaving seksuele dysfuncties. Daarnaast is het ontwikkelen van trainingen en cursussen een belangrijk onderdeel van mijn werk.

SEKSUOLOOG BREDA

Mijn eigen seksuologen praktijk heb ik jaren geleden gestalte gegeven door een ruimte te huren, eerst in het gezondheidscentrum in Bavel en nu al enige jaren bij het huisartsenteam Ginnekenweg in Breda. Regelmatig geef ik lezingen en workshops en thema avonden bij instellingen en diverse bureaus.

Dit alles kan ik gepassioneerd en vol overgave doen naast mijn gezin, met partner en volwassen kinderen. Mijn omgeving houdt mij scherp en zorgt dat ik alert in het werk en leven blijf staan.